Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Šoti viskikook

"JÕULULAUD": 15.okt-30.nov.retseptivõistlus. Hõrgutis täiskasvanutele.
Retsept
portsjonile
1 dl tükeldatud kuivatatud ploome
1 dl soti viskit
1 dl tükeldatud kreeka pähkleid
150 g võid
2 dl suhkrut
2 muna
3,5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl kaneeli
1/2 tl nelki
GLASUUR:
50 g toasooja võid
1,5 dl tuhksuhkrut
1-2 sl viskit
1 tl lahustuva kohvi pulbrit
Valmistusviis Lase ploomitükkidel üleöö viskis maitsestuda. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa munad ja kuivained. Lõpuks lisa ploomid, viski ja pähklid. Vala tainas võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi (veel parem, kui puistata vorm üle piparkoogipuruga). Küpsetada 175 kraadi juures 1 tund. Glasuuri jaoks sega toasoe või tuhksuhkruga. Lahusta kohvipulber viskis ja lisa või-suhkrusegule. Määri glasuur jahtunud koogile. 

KOMMENTAARID

kirss8 20.dets 2011 22:02
tahaks teada, et kui ma panen kaneeli ja nelgi asemel pipargoogimaitseai-
net, kas siis see rikub maitse ära ?
Lehmakomm 27.nov 2011 19:38
Tavaliselt ei kommenteeri, aga see kook on küll kiidusõnu väärt. Mulle väga maitses.
Kati 19.jaan 2011 15:51
Fantastiline! Tegin tööjuurde ühele üritusele seda ja 5 minutiga oli otsas, inimesed kes olid ühest tükist jõudnud ampsu võtta, krabasid ruttu teise veel :) Üks mu isiklikke lemmikuid!
sofikiisu 29.veeb 2008 16:44
Ülimaitsev ja huvitav kook. Ehkki ploomid olid viskis vist tunnikese,rohkemaks polnud aega. Ja glasuur tundus liigsena nii rikkalikul koogil,jätsin ära. Ja peale paari viilu äsja ahjust tulnud kooki pea ikka täitsa sumises ja alkomeeter näitas 0,2.
kapsaleht3 10.dets 2006 17:57
Super! Proovige järgi ja te ei kahetse
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga