Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Kreemjas kartulivorm

Omapärane ja rikkalik vormiroog.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
4 keskmist kartulit
2 sl sulatatud võid või margariini
1,5 tl kuivatatud tüümaiani
3/4 tl küüslaugusoola
1/4 tl jahvatatud valget pipart
100 g toasooja naturaalset toorjuustu
3 sl riivjuustu (nt. parmesan) v. muu kõva juust
2 sl riivsaia
1 dl vahukoort
  Koori kartulid ja lõigu õhukesteks viiluteks. Sega sulatatud või maitseainetega ja kalla segu kartuliviiludele, sega. Vala ahjuvormi põhja 1/3 kartulitest ja selle peale tõsta pool toorjuustust. Tee samamoodi ka järgmine kiht, kõige peale tõsta viimane 1/3 osa kartulitest. Sega riivjuust riivsaiaga ja jaga segu kõige peale. Vahusta vahukoor ainult kergelt ja vala aeglaselt roa pinnale. Kata vorm kaane või fooliumiga ja küpseta 200º C juures 40 min. Eemalda kate ja küpseta veel 20-25 minutit, kuni kartulid on pehmed ja roa pind kuldpruun. 

KOMMENTAARID

puuvana 10.sept 2010 21:14
See retseptis antud kogus on küll ühele inimesele mõeldud. Minu kõige väiksemasse 20x20 ahjuvormi sai kartuleid napilt kaks kihti ja sedagi siis kui olin koguseid 2x suurendanud. Aga muidu on lihtne ja hea teha ning maitseb hästi:)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga