Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Jõuluvorst

Vana retsept, 80.-ndatest aastatest
Retsept
portsjonile
1 kg sealihahakkliha (vōi 500 g sealiha + 400 g loomaliha + 100 g pekki)
½ dl kartulijahu
1½ sl soola
1 tl jahvatatud valget pipart
½ tl jahvatatud ingverit
2 tl jahvatatud maitsestatud pipart
½ tl jahvatatud nelki
¾ liitrit jääkülma vett
5 meetrit vorstinahka vōi soolikaid
Valmistusviis
Pane soolikad 1 tunniks külma vette.
Sega hakkliha, kartulijahu, sool ja maitseained.
Lisa vajadusel veidi vett.
Sega korralikult käega või köögimasinaga.
Keeda või prae prooviks veidi ja maitse, vajadusel maitsesta juurde.
Täida puhastatud sooled ja seo puuvillase nööriga sobivad pikkused vorstiks.
Vorstid sobivad sügavkülmutada, toorelt kilekotti pakitult või keedetult.
Keetmine: kuumuta vorsti nõrgal kuumusel u 20 minutit.

KOMMENTAARID

EstoEma 30.okt 2008 11:58
Aga kus on verivorsti retsept! Meie siin Ameerikas teeme seda igal aastal. Soolikad, keedetud puder, majoram, sool, pipar, peeneks hakitud sealiha, sibulat, sea verd (seda meil siin üsna raske saada). Küll on vorstitegemise päev pikk, aga nii lõbus! Sööme vahepeal hapukapsa suppi, tegijaid on umbes 10, ja jätkub vorste igale perele ja ka seltskondlikult Jõulu vorsti õhtusöögiks!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke