Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Jõuluhani

Lisandiks sobivad ahjukartulid, hautatud kapsas, õunad ja ploomid. NB! Hautatud kapsad on väga maitsvad kui neid hautada hanerasvas.
Retsept
portsjonile
1 hani
½ sidrunit
soola
pipart
TÄIDIS:
700 g väikeseid hapusid ōunu
100 g ploome
Valmistusviis Puhasta hani, pese ja kuivata. Hõõru tugevasti sidruni, soola ja pipraga. Pestud tervetel õuntel eemalda vars ja süda ning pane koos ploomidega kõhuõõnde, seejärel õmble hani kinni ja vormi. Pane hani ahjupannile või kuumakindlasse vormi, rind ülespoole, vala pannile veidi vett, et sinna valguv hanerasv ei kõrbeks. Kui hani on muutunud helepruuniks, kasta teda pannil oleva puljongiga. Vajadusel lisa pannile vett, kui hani liigselt pruunistub, kata pealt võiga määritud pärgamentpaberiga. Hane praadimise aeg oleneb hane suurusest ja hane vanusest. Kui soovid krõbeda nahaga hanepraadi, siis vala hane peale veidi külma vett. Ning seejärel pane tagasi kuuma ahju. Valminud hanel eemalda vormimise niit, täidis võta välja ja tükelda hani. Kastmeks sobib praadimisel tekkinud leem.

Märksõnad

toidutarejõuluhani

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga