Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Jõulukalkun

Lisanditeks sobivad keedetud või ahjukartulid, kapsas, köögiviljasalatid.
Retsept
portsjonile
1 kalkun
½ sidrunit
soola
pipart
2 sl vōid
TÄIDIS:
u 25 kuivatatud ploomi
Valmistusviis Puhasta, pese ja kuivata kalkun, hõõru sidruni, soola ja pipraga, nii seest kui väljast. Pese ploomid ja leota külmas vees, pane need kalkuni kõhuõõnde ning õmble kalkuni kõhuõõs kinni ja vormi lind. Pärast vormimist pane kalkun ahjupannile, lisa vett, määri sulavõiga. Kalkunit peab kogu praadimise ajal kastma sulavõiga ning aeg-ajalt ka praekastmega muidu jääb praad kuiv ja tuim. Kastmeks kasuta praeleent mis on hea maitsestada apelsinimahla ja riivitud apelsinikoorega. 

KOMMENTAARID

Klarita 17.dets 2006 14:28
Kavatsen järgi proovida :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes