Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Piparkoogid

Prantsuse piparkoogid.
Retsept
portsjonile
200 g margariini
150 g suhkrut
200 g siirupit
1-2 tl kaneeli
1/2 tl nelki
1 tl ingverit
100 g mandleid
1 sl konjakit
½ tl söögisoodat
500-600 g jahu
  Margariin vahustatakse suhkruga, lisatakse siirup, konjak, peenestatud maitseained, hakitud mandlid. Lõpuks segatakse juurde jahu koos peeneks hõõrutud põdrasarvesoolaga. Tainast veeretatakse kaks rulli, need pannakse kaetult järgmise päevani jahedasse kohta. Siis lõigatakse rulli otsast terava noaga õhukesed viilud või kettad, pannakse võitud pannile ja küpsetatakse 200º C juures ahju keskosas 5-6 minutit. Hoia piparkooke kaanega kaetud purgis,kuivas kohas. 

Märksõnad

piparkoogidmari

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga