Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Piparpähklid

Vaheldus traditsioonilistele piparkookidele.
Retsept
portsjonile
250 g siirupit
100 g suhkrut
75 g margariini
1 tl kaneeli
1/2 sidruni riivitud koor
2 sl hakitud sukaadi
1/4 tl pipart
veidi soola
2 sl piima või 1 muna
1 tl põdrasarvesoola
  Siirup, suhkur ja margariin soojendatakse, lisatakse sool, sukaad ja maitseained. Põdrasarvesool lahustatakse vees või lahtilöödud munas, lisatakse jahtunud siirupile koos jahuga ja segatakse tainas. Tainast lastakse seista 2-3 päeva seista. Siis veeretatakse tainas peenikesed rullid, lõigatakse tükkideks ja vormitakse pähklisuurused kuulid. Küpsetatakse mõõdukalt kuumas ahjus 10-12 minutit. Soovi korral pinseldatakse üle suhkruvõõbaga. 

Märksõnad

piparpähklidmari

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes