Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Piparpähklid

Vaheldus traditsioonilistele piparkookidele.
Retsept
portsjonile
250 g siirupit
100 g suhkrut
75 g margariini
1 tl kaneeli
1/2 sidruni riivitud koor
2 sl hakitud sukaadi
1/4 tl pipart
veidi soola
2 sl piima või 1 muna
1 tl põdrasarvesoola
 
Siirup, suhkur ja margariin soojendatakse, lisatakse sool, sukaad ja maitseained.
Põdrasarvesool lahustatakse vees või lahtilöödud munas, lisatakse jahtunud siirupile koos jahuga ja segatakse tainas.
Tainast lastakse seista 2-3 päeva seista.
Siis veeretatakse tainas peenikesed rullid, lõigatakse tükkideks ja vormitakse pähklisuurused kuulid.
Küpsetatakse mõõdukalt kuumas ahjus 10-12 minutit.
Soovi korral pinseldatakse üle suhkruvõõbaga.
 

Märksõnad

piparpähklidmari

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool