Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Jõulukuusetort

Pidulik jõulutort.
Retsept
portsjonile
PÕHI
4 tk muna
4 dl suhkur
2 dl kartulijahu
4 tl küpsetuspulber
2 tl vanillisuhkur
3 dl jahu
2 dl soe vesi (40º C)
MAASIKAKREEM
4 tk muna
1 dl suhkur
2 dl püreestatud maasikad
5 tk zhelatinileht
3 dl 35% rõõsk koor
0.5 dl piim
KOHUPIIMAKREEM
3 dl kohupiim
3 dl 35% rõõsk koor
KAUNISTUS
mandlimass
toidutvärv
hõbedased suhkrukuulid
 
PÕHI:
Vahusta muna ja suhkur tugevaks vahuks. Lisa jahu, kartulijahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur ja vesi. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 175º C juures ahju alumises osas u 50 minutit. NB! Ära ava ahjuust enne 40 minutit. Jahtunud põhi lõika kolmnurkse kujuga (sarnaselt kuusele).
TÄIDIS:
Vahusta munavalge tugevaks vahuks, vahusta ka koor küllaltki tugevaks (NB! ära vahusta üle, läheb võiks). Siis vahusta munakollased suhkruga tugevalt. Võta zhelatiinilehed veest ja sulata nõrgal kuumusel. Kuumuta piim ja lisa zhelatiinile. Sega korralikult. Vahusta zhelatini-piimasegu munakollaseseguga. Lisa püreestatud maasikad, koor ja munavalgevaht. Lase kreemil enne kasutamist seista u üks tund. Lõika tordipõhi kolmeks ja määri kreem kihtide vahele. Kohupiimakreem määri ümberringi, kuid õhuke kiht.
KAUNISTUS:
Sega mandlimass toiduvärvidega ja kaunista vastavalt oma fantaasiale.
 

KOMMENTAARID

pake 27.okt 2009 20:04
mul läheb kohe süda pahaks :D sry , lihtsalt ei istu nii võlts- värvilised koogid
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool