Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Lambalihasült

Lisandiks sobivad keedetud kartul, mädarõigas, sinep, äädikas.
Retsept
portsjonile
1½ kg kondiga lambaliha vōi u 500 g kondita lambaliha
2 tl soola
1 liter vett
10-15 valge pipratera
2 loorberilehte
1 tl tüümiani
veidi tillioksi
1 kollane mugul sibul
VEDELIK:
8 ˛elatinilehte
5 dl keedetud puljongit
½ dl valget kuiva veini
½ tl suhkrut
1 dl hakitud tilli.
  Pane liha külma veega keema, riisu vaht. Lisa maitseained, till ja tükeldatud sibul. Keeda tasasel tulel kaane all u 1-1½ tundi. Jahuta. Võta liha veest välja ja riisu rasvaine puljongilt. Puhasta liha kondist ja rasvast. Lõika tailiha väikesteks tükkideks. Pane ˛elatinilehed 5-minutiks külma vette. Võta lihakeeduveest 5 dl ja lase keema tõusta. Maitsesta veini ja suhkruga. Võta zhelatinilehed veest välja jasulata puljongis. Sega tükeldatudliha ja hakitud till, jaga vormidesse ja valapeale maitsestatud puljong. Tõsta külmutuskappi tarretuma. 

KOMMENTAARID

Rita 18.dets 2012 15:13
Ei tea, milleks siia veeel zelatiini vaja on, lambaliha on kõige paremini tarretuv liha. Mina teen küll ilma ja külmas kohas on tunniga sült valmis
lill 22.dets 2010 08:23
Võrratult hea sült, tasub proovida
lill 22.dets 2010 08:23
Võrratult hea sült, tasub proovida
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Lavaššis küpsetatud kana

Kanaliha
Lavaššis küpsetatud kana