Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Jokeri mütsid ehk glasuuritud martsipan

Jõulud ja uusaasta

Jokeri mütsid ehk glasuuritud martsipan

Toidutare Rootsi
PrindiSoovita sõbrale
Glasuuritud mandlimassist maiustused.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
150 g mandlimassi
toiduvärvi (nt kollane ja roheline)
GLASUURIKS:
2 dl suhkrut
3/4 dl vett
2 tl glükoosi (apteegist)
1 g äädikat

 
Alusta glasuurist. Sega suhkur, vesi, glükoos ja äädikas potis. Keeda kõrgel kuumusel kuni segu pakseneb (140º C). Proovi kas glasuur on valmis, selleks torka kokteilitikk glasuuri ja seejärel kohe koos suhkrulahusega külma vette. Glasuur on valmis kui hangub kohe. Pool galsuuri värvi kollaseks ja pool roheliseks.
Veereta mandlimassist pähklisuurused kuulid. Tõsta kuulid kahe kahvli abil suhkrulahusesse ning seejärel tõsta küpsetuspaberile hanguma. Hoia maiustusi toatemperatuuril.

SOOVITUS:

Toiduvärvi asemel saab edukalt kasutada ka safranileotist ja rohelise värvi jaoks kuivatatud spinati leotist. Lisa need glasuuri keetmisel kohe alguses massi hulka.
 

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga