Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Heledad piparkoogid

Jõulud ja uusaasta

Heledad piparkoogid

Triinu Soome
PrindiSoovita sõbrale
Jõuluküpsised
Retsept
portsjonile
300 g margariini (võid)
14 sl suhkrut
7 sl siirupit
2 sl kaneeli
2 tl ingverit
100 g mandleid
1 tl soodat
400 g jahu
Valmistusviis
Margariin (või), suhkur ja siirup hõõrutakse segi, lisatakse kaneel, ingver, mandlid, vähese jahuga segatud sooda ja ülejäänud jahu.
Taigen vormitakse umbes 5 cm pikkusteks kangideks ja pannakse külma.
Seejärel lõigatakse kangidest ½ cm paksused viilud ja küpsetatakse nõrgas kuumuses (190°C) helepruuniks.
 

KOMMENTAARID

brussakas 07.jaan 2010 12:49
see retsept on ühest toredast jõuluraamatust, mis minulgi kodus. paluksin aga targematelt (mõni admin ehk) nõu ehk valmistamisõpetuse veidi pikemat lahtiseletamist, et asi oleks kindel. nimelt, kas tõesti peaks lihtsalt margariini, suhkru ja siirupi kokku hõõruma? ja kas mandlid peab tõesti tervelt panema? ma ei kujuta seda väga ette :) tahaksin lihtsalt väga, et minu heledad piparkoogid hästi välja tuleks, olgugi et jõulud on läbi! :p
terrinunnu 23.nov 2005 16:13
oli palju kasu nämmmm
terrinunnu 23.nov 2005 15:55
miks ei ole taina retsepti
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool