Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Kanalihasült

Lisandiks sobivad keedetud kartul, äädikas, sinep, mädarõigas.
Retsept
portsjonile
1 kana (1 kg)
1½-2 liitrit vett
1 porrulauk vōi sibul
1 porgand
1 petersell vōi tükike sellerit
soola
5 tera pipart
30 g ˛elatiini
peterselli- vōi tillilehti
kurgi- vōi tomativiile
keedetud muna
 
Puhastatud kana pestakse ja lõigatakse tükkideks ning pannakse külma veega keema, nii et vesi üle kanaliha ulatub.
Keema tõusnud vedelikult riisutakse vaht, keedetakse nõrgal tulel edasi.
Broileri keetmisel lisatakse maitseained kohe pärast vahu korjamist, vanema kana puhul siis kui liha on pool pehme.
Keetmise ajal riisutakse ära pealetõusev rasv (rasv rikub vedeliku maitset).
Pehme ja luudelt eralduv liha tõsta vedelikust välja jahtuma. Kurna vedelik, vajadusekorral selita .
Zhelatiin leota külmas vees, siis sulatakse kuumaveevannis ja lisatakse kurnatud vedelikule.
Jahtunud liha lõigatakse terava noaga väiksesteks kuubikuteks ja segatakse vedelikuga.
Külma veega niisutatud vormide või kausside põhjale asetatakse peterselli- või tillilehti, porgandi-, kurgi-, tomati- ja munaviile.
Sült tõstetakse ettevaatlikult peale ja hoitakse külmas kohas, kuni kallerdub.
 

KOMMENTAARID

taimi5 06.aug 2008 14:23
super
rasedake 26.nov 2005 18:59
ee, nämm
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes