Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Tähekeeks

Tähekujuline keeks
Retsept
portsjonile
200 g margariini
200 g suhkrut
3 muna
200 g nisujahu
100 g korinte (väikeseid seemneteta rosinaid)
1 tl kaneeli
2 tl küpsetuspulbrit
2 sl konjakit või sidrunimahla
sukaadi
KAUNISTUSEKS:
tuhksuhkrut või kompotikirsse
 
Margariin vahustada suhkruga.
Edasi vahustades lisada ükshaaval munad.
Segada jahu hulka väikesed seemneteta rosinad, küpsetuspulber, kaneel ja sukaad.
Lisada jahu vahustatud rasvainele, maitsestada segu konjakiga või sidrunimahlaga.
Valada taigen tähekujulisse või rõngasvormi ning küpsetada 175°C juures umbes tund aega.
Kui keeks kipub kõrbema, tuleb see pealt katta fooliumiga. Enne serveerimist kaunistada keeks tuhksuhkruga või suhkruglasuuriga (60 g tuhksuhkrut + 1 ½ - 2 tl vett).
Suhkruglasuuri võib keeksile lasta plastikaatkotist, mille nurka on tehtud auk.
Tore oleks keeksi kaunistada ka külmutatud või kompotikirssidega.
 

Märksõnad

triinutähekeeks

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga