Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Kõrvitsasaiad

Jõulusaiakesed
Retsept
portsjonile
1 kg kõrvitsat
½ tl soola
100 g võid või taimerasva
100 g rosinaid
25 g pärmi
1 sidruni koor (riivitult)
½ klaasi suhkrut
jahu
Valmistusviis
Kõrvits koorida ja peenestada ning hautada võiga pehmeks.
Läbi sõela surutud leigele kõrvitsapudrule lisada vees lahustatud pärm, suhkur, sool, riivitud sidrunikoor, rosinad ja nii palju nisujahu, et tekiks kõva taigen.
Lasta taignal soojas kohas kinnikaetult kerkida.
Vormida väikesed pätsikesed, lasta uuesti kerkida.
Määrida lahtiklopitud munaga, riputada soovi korral peale mandleid ja küpsetada kuumas ahjus kuldkollaseks.
 

KOMMENTAARID

Efka 01.okt 2004 19:15
Magedad ning oleks võinud magusamad olla. Rosinaid ka vähemalt topelt kogus.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool