Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Küpsetatud seafilee

Marineeritud maitsev seapraad, mis sobib hästi jõululauale.
Retsept
portsjonile
600 g sea sisefileed
4 dl kuiva veini või õunamahla
VŪRTSISEGU:
1½ sl pruune sinepiseemneid
1 tl fenkolit
1 tl koriandrit
1 tl köömneid
1 tl purustatud musta pipart
2 tl münti
½ spl sinepijahu
½ tl ingverit
½ tl jämedat meresoola
½ tl suhkrut
KŪPSETUSKOTTI:
1 dl vett või veini
GLASUUR:
1-2 sl pehmemaitselist sinepit
KASTE:
1 ½ dl praeleent
2 dl valget veini või õunamahla
2 dl koort
4 spl kastmepaksendajat
1 tl mett
1-2 tl rosé pipart
KAUNISTUSEKS:
jõhvikaid
  Sega vürtsisegu, jahvata kõik ained peenaks. Aseta filee nõusse ja kalla peale vein. Lisa 1/3 vürtsisegust marinaadile ja lase vähemalt 4 tundi või üle öö külmkapis seista. Kuivata filee ja määri selle pind sinepiga. Kalla peale vürtsisegu. Tõsta filee küpsetuskotti, lisa vesi küpseta 200º C ahjus 25 minutit. Valmista kaste. Vala fileest väljavalgunud vedelik läbi sõela keedunõusse ja lisa vein või mahl. Keeda vedelikku, kuni sellest pool on alles. Lisa kuumale vedelikule koor ja kastmepaksendaja. Maitsesta kaste mee ja rosé pipraga.  

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga