Pidu  » Jõulud ja uusaasta

Seapraad

Keskmine hinne: 2.28 Allikas: Väike jōuluraamat
Maitsev jõulupraad. Juurde pakutakse praetud või küpsetatud kartuleid, pruune kaalikaid, hautatud kapsast või küpseõunu.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Lihatükk pannakse ahjupannile vähese kuuma veega, kamarapool all, ja pruunistatakse praeahjus.
Kui liha on pruun, hõõrutakse seda soola ja pipraga.
Kamar keeratakse üles ja lõigatakse läbi ruudustikuks.
Hõrku maitset lisab sinepiga määrimine.
Seapraad küpseb umbes 2 tundi 160 - 170°C kuumuses, aeg-ajalt kastetakse praeleemega.
Enne küpsetamise lõppu lisatakse ketasteks lõigatud sibul ja petersell (või loorberileht).
Soovi korral võib praeleent paksendada külma veega segatud kartulitärklisega.
 
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
siirikirikal 19.dets 2011 08:59
Soola ja pipra koguseid ei panda tihti retseptidesse kirja, kuna just selles kohas tuleb mängu see, mille kohta öeldakse "maitse asi". See, mis ühele soolane, on teisele mage jne. Üldiselt võib suurema lihatüki soola, pipra ja sinepiga üle määrida suhteliselt vaba käega ja pigem vähem kui rohkem. Nii soola kui pipart saab pärast liha ahjus väljavõtmist veel lihale juurde lisada, kui maitse tundub liiga mage, ja siis sooja rätiku all veerand tundi kuni pool tunnikest tõmmata lasta.
:) 17.dets 2011 01:42
Soolikal jumala õigus. Üldiselt tuleb haruharva ette retsepte, kus maitseainete kogused kirjas on. "Maitsesta soola ja pipraga," on tavaline nõuanne. No kust kurat ma tean, kui palju panna, et pärast süüa ka sünniks?
soolikas 26.dets 2010 13:25
Suurema osa retseptide suurim viga on see, et ei ole antud maitseainete koguseid. Tegelikult on see üks olulisemaid asju toiduvalmistamise juures, eriti, kui maitsta saab alles peale toidu valmimist ning valmis rooga on keeruline täiendavalt maitsestada. Seega - jälle üks mõttetu retsept.
martin 02.jaan 2010 15:13
superhea tuli. ilusti mahlane
1