Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Täidetud pardipraad

Jõulupraad, millele lisandiks sobivad hästi ahjukartulid.
Retsept
portsjonile
1,5 kilone part
soola
500 g värskeid või 150 g kuivatatud õunu
2 sibulat
200 g hapukapsast
100 g rosinaid
2 kl vett või lihaleent
1 sl jahu
2 sl hapukoort
Valmistusviis
Puhastatud part pestakse, kuivatatakse ja hõõrutakse seest soolaga.
Õunad tükeldatakse janing segatakse hakiyud sibula, hapukapsa ja pestud rosinatega.
Part täidetakse tihkelt ja avaus õmmeldakse kinni.
Tõstetakse äärisega pannile, vesi või leem valatakse juurde ja küpsetatakse praeahjus, aeg-ajalt kastetakse praeleemega.
Kui praad on valmis, tõstetakse see vaagnale ja tükeldatakse.
Leemest valmistatakse kaste, lisades hapukoorega segatud jahu ja keetes 3 - 5 minutit.
Lisandiks ahjukartulid. NB! Ahjukartulid tulevad ilusad pruunid, kui need üle võõbata toiduõliga ja koos soolaga puistada peale punast pipart.
 

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool