Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Täidetud kapsas

Täidetud kapsapea. Serveeritakse sulavõiga või hapukoorega, kõrvale kartulikroketid või lihtsalt ümarad keedetud kartulid. Toit sobib imehästi jõululauale.
Retsept
portsjonile
1 suur kapsapea
150 g sea-lambahakkliha
100 g riisi
2 sl õli
1 sibul
2 muna
majoraani
valget pipart
soola
Valmistusviis Kapsas õõnestatakse juurikapoolsest otsast alustades, juurikas säilitatakse tulba kujulisena. Kapsa sisu peenestatakse ribadeks. Hakkliha ja sibul pruunistatakse ja ühendatakse peenestatud kapsa ja eelnevalt keedetud riisiga. Lastakse jahtuda, lisatakse maitseained ja munad. Kapsas täidetakse ja avause peale pannakse kaanena kapsajuurikas, kinnitatakse puutikuga või nööriga kokanõela abil. Seejärel keedetakse kapsapead soolaga maitsestatud vees u 1 tund. Serveeritakse suurel vaagnal, tervena koos lisanditega, tükeldatakse lauda istudes.  

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes