Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Aprikoosikoogid

Kaunid aprikoosikoogid
Retsept
portsjonile
MURETAINAS:
4 dl jahu
2 sl suhkrut
150 g margariini
4 sl jääkülma vett
TÄIDIS:
2 purki (ą 400 g) aprikoosikompotti
Valmistusviis Töötle suhkruga segatud jahu ja külm margariin mikseriga tükiliseks seguks. Tilguta vesi taigna hulka ja töötle taignat veel mõni sekund. Vajuta taigen palliks, suru see lamedaks, mähi kilesse ja lase külmkapis 2 tundi seista. Tõsta jahtunud taigen jahuga üle riputatud töölauale ja rulli võimalikult õhukeseks. Võta ümmarguse vormi abil umbes 15 cm läbimõõduga kettad, aseta igaühele 3-4 nõrutatud ja kuivaks patsutatud aprikoosipoolikut. Tõsta taigna servad poolenisti aprikooside peale ja küpseta 175 °C juures umbes 25 minutit ehk kuni taigen on pruunistunud ja läbiküps. Lase restil jahtuda; sõelu pinnale ohtrasti tuhksuhkrut.  

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes