Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Pühapäevakook

Õuna-kohupiima plaadikook
üle 60 min
Retsept
portsjonile
TAINAS:
6 dl Heleni neljaviljahelbeid
2 dl jahu
2 dl suhkrut
200 g margariini
½ tl küpsetuspulbrit
soola
TÄIDIS:
500 g kohupiima
200 g hapukoort
2 muna
1 dl suhkrut
3-4 õuna
Valmistusviis
Sulatada margariin, lisada suhkur, sool, neljaviljahelbed, jahu ja küpsetuspulber.
Segada taignaks.
Katta ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määrida rasvainega.
Murendada 2/3 taignast koogipõhjaks.
Puhastada ja viilutada õunad.
Katta taigen õunaviiludega, raputada peale suhkrut ja kaneeli.
Segada kohupiim hapukoore, munade ja suhkruga, valada segu õuntele.
Järelejäänud 1/3 taignale lisada veidi jahu.
Hõõruda peeneks puruks ja puistata kohupiimale.
Küpsetada ahjus 175 kraadi juures 40 minutit.

KOMMENTAARID

Hindaja 06.okt 2011 14:43
ewelyny, kasuta siinsamas Toidutares asuvat võrdlustabelit: http://www.toiduta-
re.ee/targadtabeli-
d.php?id=18
ewelyny 05.okt 2011 15:56
kuidas te neid dl mõõdate? Mul on mõõtekann grammides, ning see teks umbes 70 gr helbeid, On see normaalne?
Hiiutar 30.dets 2005 18:46
Täitsa tipp-top kook. Üsna mahlane ja hea suur plaaditäis tuli ka. Tegin küll omapoolseid mugandusi ja asendasin neljaviljahelbed hoopis kaerahelvestega. Ikka nende röstitud ja jämedatega. Ja margariini võiga. Lõpptulemusega võis rahule jääda.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes