Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Peen meekook

Meekook pähklite, rosinate ja kakaoga
Retsept
portsjonile
TAINAS:
250 g mett
100 g võid
200 g tuhksuhkrut
500 g jahu
2 tl kaneeli
veidi peenestatud nelki
ingverit
30 g kakaod
1 muna
1 sl rummi
TÄIDIS:
200 g pähkleid
300 g rosinaid
2 sl mett
30 g kakaod
100 g suhkrut
VŌŌP:
200 g tuhksuhkrut
2 sl keeva vett
pähklipuru pealeraputamiseks
Valmistusviis
Mesi, või, suhkur sulatada ja jahutada. Segada sisse maitseainete ja kakaoga segatud jahu, lisada muna, rumm. Taigen valmis segada, jagada kaheks osaks, mõlemad osad rullida 1 cm paksuselt lahti. Üks pool panna korralikult võitud plaadile. Valmistada täidis: peenekshakitud pähklid, rosinad segada mee, kakao ja suhkruga. Täidis laotada plaadil olevale taignapoolele ja katta teise taignapoolega. Kooki küpsetada keskmiselt kuumas ahjus umbes pool tundi. Valmistada võõp: tuhksuhkrule lisada keev vesi ja hõõruda võõp siledaks ja läikivaks. Võõp tuleb määrida alles kuumale koogile. Lahti aga lõigata kook jahtununa.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke