Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Peen meekook

Meekook pähklite, rosinate ja kakaoga
Retsept
portsjonile
TAINAS:
250 g mett
100 g võid
200 g tuhksuhkrut
500 g jahu
2 tl kaneeli
veidi peenestatud nelki
ingverit
30 g kakaod
1 muna
1 sl rummi
TÄIDIS:
200 g pähkleid
300 g rosinaid
2 sl mett
30 g kakaod
100 g suhkrut
VŌŌP:
200 g tuhksuhkrut
2 sl keeva vett
pähklipuru pealeraputamiseks
Valmistusviis Mesi, või, suhkur sulatada ja jahutada. Segada sisse maitseainete ja kakaoga segatud jahu, lisada muna, rumm. Taigen valmis segada, jagada kaheks osaks, mõlemad osad rullida 1 cm paksuselt lahti. Üks pool panna korralikult võitud plaadile. Valmistada täidis: peenekshakitud pähklid, rosinad segada mee, kakao ja suhkruga. Täidis laotada plaadil olevale taignapoolele ja katta teise taignapoolega. Kooki küpsetada keskmiselt kuumas ahjus umbes pool tundi. Valmistada võõp: tuhksuhkrule lisada keev vesi ja hõõruda võõp siledaks ja läikivaks. Võõp tuleb määrida alles kuumale koogile. Lahti aga lõigata kook jahtununa.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga