Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Datlikook II

Huvitav vormikook
Retsept
portsjonile
TAINAS:
250 g kividest puhastatud datleid
1 klaas suhkrut
200 g margariini või võid
2 muna
1 klaas jahu
2 tl küpsetuspulbrit
KAUNISTAMISEKS:
tuhksuhkrut
Valmistusviis Datlid keeta väheses vees koos suhkruga pehmeks, suruda puulusikaga ühtlaseks massiks. Saadud keedisele lisada sulatatud margariin, lahtiklopitud munad ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Taigen tõsta hoolikalt määritud vormi ja küpsetada nõrgas kuumuses umbes 45 minutit. Koogi küpsust kontrollida kuiva puutikuga. Jahtunud kook lüüa vormist välja ja puistata üle tuhksuhkruga.

KOMMENTAARID

rail 16.juuli 2007 15:09
Superhea kook. Sain seda õe juures ja tal oli sinna peale tuhksuhkru asemel pandud toorjuustu kreem(õhuke kiht).Ja ta pani taignasse pool klaasi suhkrut 1 klaasi asemel, muidu oleks saanud ülimagus. Ütles veel , et kui lasta järgmise päevani seista jahedas siis saab veel mahlasem.
swordlily 12.apr 2006 17:49
v hea
lutikaliisu 13.märts 2006 09:49
Olen teinud juba 3 korda.Omapärase ja huvitava maitsega.Üsna magus ,meenutab veidi iirise maitset.Meeldiv keeksitaoline küpsetis külalistele kohvi juurde .
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga