Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Pruunid kookossüdamed

Jõulud ja uusaasta

Pruunid kookossüdamed

Toidutare Rootsi
PrindiSoovita sõbrale
Väikese vormiga 16 tk, suure vormiga 8 tk.
üle 60 min
Retsept
portsjonile
150 g vōid
2 muna
3 dl suhkrut
1 sl kakaod
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1½ dl piima
GLASUUR:
4 sl vōid
4 sl külma kohvi
1½ sl kakaod
2 tl vanillisuhkrut
3 dl tuhksuhkrut
KAUNISTUS:
kookoshelbed
Valmistusviis
Sulata või ja jahuta siis. Vahusta muna suhkruga kohevaks vahuks. Lisa kuivained, piim ja või ning sega ühtlaseks massiks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud väiksele plaadile ja küpseta 175º C juures u 30 minutit.
Glasuur:
Sulata või, lisa kõik koostisosad, sega. Määri glasuur koogile üle kookoshelvestega. Võta südamekujulised piparkoogivormid ja lõika vormiga väikesed või suured südamed.
 

KOMMENTAARID

Dy 28.okt 2010 14:24
See on üks mu lemmikkooke. Kunagi ema tegi sünnipäevaks mulle seda, aga siis jäi retsept mõneks ajaks kappi seisma. Eelmisel sõbrapäeval leidsin selle retsepti siin ja tegin ka südameid sellest koogist. Olen ka ?okolaadiga teinud. Kui mõru ?okolaadiga teha, siis tuleks sama palju suhkrut panna (oleneb muidugi inimesest), aga kui magusa ?okolaadiga teha, siis tuleks suhkrut kindlasti vähem panna. Lihtsalt suurepärane retsept minu meelest.
Zikipizike 29.juuni 2010 11:58
minumeelest ei olnud ka see maitse nii väga eriline, kuid siiski söödav.
crysral 19.juuni 2010 16:59
väga maitsev:)
Naamah 02.juuni 2010 19:16
sai maitsest on kaugel asi. tekib kysimus palju teist yldse tainast proovib enne kui ahju proovib. Kui esimese korraga ei tulnud välja , tuleb proovida uuesti või võtta midagi lihtsamat ja glasuuri on parem määrida kui kook veidi jahtunud muidu glasuur sulab kuuma koogi peal.
neiu anu 16.veeb 2010 20:56
Proovisin siis ka teha sõbrapäeval. Õnnestus kõik- välimus oli ilus, aga maitses nagu sai ikka. Ei saa aru miks seda siin nii ülistatakse. Ootasin midagi enamat. AGA vähemalt lapsele meeldis üliväga.
R. 14.veeb 2010 15:46
khm, praegu on ahjus ja 5 minti peaks veel olema, aga seest on veel täiesti plöga või no vedel :/ loodan et lõpptulemus on hea, eks ma annan siis teada, kuidas välja lõpuks kukkus. :D
Zikipizike 14.veeb 2010 11:07
super!
Susan 12.veeb 2010 18:17
mul ei tulnud üldse hästi välja . :( järgmine kord proovin uuesti ja paremini . :D ikkagist , sõbrapäeva tort emmele on paha . :'(
britt 11.veeb 2010 21:45
andeks, märkasin just küsimust oma vastusele.. ( aitäh kaisu ) :).
britt 11.veeb 2010 21:44
hey! ma olen üsna algaja kokk ja üleüldse võin vahel suur puterdis olla.. ma ei saanud jällegi sellest aru, et kas ma glasuuri määrin peale siis, kui olen juba koogi ära küpsetanud, või siis kui kook on ahjus ? aitäh.
süda 11.veeb 2010 13:02
Tere, ega keegi ei ole kakao asemel sulatatud ?okolaadi sisse pannud? Mõtlesin ise ka sõbrapäevaks valmistada. Ootan iagathes põnevusega.
liisa 03.veeb 2010 11:03
aitäh !:D
kaisu060 03.veeb 2010 10:48
Glasuur tuleb peale määrida ikka peale seda kui kook on valmis küpsenud ja ahjust väljas. Mina lasen koogil veidi ka jahtuda :)
liisa 03.veeb 2010 10:41
mina teen emmele sõbrapäevaks seda aka mul on küsimus millal klasuuri tuleb panna kas siis kui kook on valmis äitähh kui keeki aitab
bianca 26.jaan 2010 19:47
kas suhkrut liiga palju pole?:)
kook 16.jaan 2010 22:24
imeline! Tegin natuke liiga suurde vormi ning kuna kook paisus keskelt natukene kõrgemaks siis osa glasuuri vajus servadesse, aga siis sain selle ikkagi keskele. koogis olid pisikesed augud, nii, et os glasuuri vajus nendest sisse, aga see tegi koogi just heaks! Ma lõikasin koogi ruutudeks, sest, kui teha sealt südamekujulised tükid, siis mis nendest ülejääkidest saab?
katjuhh 29.dets 2009 18:55
Suurepärased!
Marta0 11.okt 2009 21:23
Super! Tegin plaadikoogina, mõneks tähtsamaks sündumseks võiks ka südametena proovida. Aga olin tõsiselt positiivselt üllatunud, sest kooki valmistades ei tundunud ta suguni nii maitsvana: glasuur tundus või tõttu väga rasvane ja tundus, et ei tee kooki kuigi maitsvaks, aga eksisin:) Tavaliselt nii väikese vaevaga nii suurepärast tulemust ei saa. Järgmisel korral viiksin siiski sisse mõned muudatused. Kindlast lisaksin vähem suhkrut ja minu väikese ahjuplaadi puhul jäi umbes pool glasuuri üle, nii et seda valmistaksin vähem. Ja kookos lisas meeldiva maitse! Soovitan katsetada!
koer 18.sept 2009 16:03
super head! :):D
kaisu060 10.sept 2009 14:20
Ülihead on. Südamed vormisin sõbrapäevaks aga olen teinud seda ka plaadikoogina ainult.
?tu 27.juuli 2009 21:03
Väga väga väga head! Ma unustasin küll küpsetuspulbrit panna, aga ikka tulid suurepärased! Ah-
jus pidid ka natuke kauem olema. Ja peale tegin ma veel valge ?okoladi glasuuri. Üli-
maitsvad!:Y
R. 01.juuni 2009 12:55
üks natuke tobe küsimus , et kas neid serveeritakse külmalt või nagu kuumalt ? :R
Ave 22.mai 2009 21:21
ema tegi seda kooki kunagi iga aasta õe sünnipäevaks...sup-
per hea oli
kitty 17.veeb 2009 19:03
kusjuures need ongi lihtsad ja maitsevad , super nämmad. (K) Mina tegin nats magusad, aga elab üle,. ;)
Naamah 16.veeb 2009 20:03
suurepärased...:)
12
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes