Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Keefirikook vürtsidega

Lihtsalt valmistatav vürtsikas keefirikook mustade ploomidega. Kõige paremini maitseb kook järgmisel päeval.

Ahjus peab küpsema 60 minutit + taina valmistamine.

Retsept
portsjonile
1 dl suhkrut
2 dl tumedat siirupit
200 g margariini
1,5 tl söögisoodat
3 dl keefiri
1 tl jahvatatud nelki
1 tl jahvatatud kaneeli
1 tl jahvatatud ingverit
0,5 tl jahvatatud kardemoni
0,5 tl jahvatatud pomerantsikoort
200 g musti ploome
u 600 g jahu
ValmistusviisSulata margariin ja lase jahtuda. Määri umbes 2 liitrit mahutav koogivorm pehme margariiniga ning puista üle jahu või riivsaiaga. Sega kokku suhkur, keefir, siirup ja maitseained. Lõika ploomid pisikesteks tükkideks ja lisa tainasse. Sega juurde jahtunud sulamargariin. Sõelu tainale söögisoodaga segatud jahu ning sega kõik ühtlaseks. Kalla tainas vormi ja küpseta 175 kraadi juures umbes 60 minutit ehk kuni koogi pealispinda vajutatud lohk kerkib uuesti kinni. Lase vormis leigeks jahtuda ja kummuta siis välja. Kõige paremini maitseb kook järgmisel päeval.ServeerimisviisServeeri jahtunult.LisandidKohv, magusad kastmed, jäätis.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga