Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Mahlane pirnikook

Jõulud ja uusaasta

Mahlane pirnikook

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kook, mida võid teha nii värskete pirnide kui ka pirnikompotiga. Fariinsuhkur annab
sellele võrratu karamellimaitse.
Retsept
portsjonile
450 g konserv- või värskeid pirne
200 g või
1.5 dl suhkur
5 tk muna
1 dl fariinsuhkur
4 dl nisujahu
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
3 tl Kaneel (jahvatatud)
SERVEERIMISEKS
vahukoor või vanillijäätis
Määri lahtikäiv tordivorm võiga ja raputa üle jahuga. Nõruta pirnid ning lõika viiludeks. Vahusta suhkur ja või ning lisa pidevalt edasi vahustades ühekaupa munad. Sega kuivained ja lisa munavahule. Kalla kolmandik tainast vormi, selle peale viilutatud pirnid ja kõige peale ülejäänud tainas. Küpseta ahju alumisel siinil 175 kraadi juures tund aega. Lase koogil vormis jahtuda.

Märksõnad

pirnikookmahlane

KOMMENTAARID

Hindaja 06.dets 2009 18:39
huvitava maitsega oli... aga ikkagi vaga hea..
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga