Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Tosca kook

Mandlikattega kook.
Retsept
portsjonile
2 muna
1 dl suhkrut
2 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
3/4 dl piima
50 g margariini
KATE:
75 g margariini
1 dl suhkrut
1 sl nisujahu
1-1 1/2 dl mandleid või 2 1/2 dl mandlilaaste
1 sl piima
VORMI:
umbes 50 g margariini
riivsaia
Valmistusviis Pane ahi kuumenema 180ºC. Määri vorm (kõige parem on lahtikäiva põhjaga vorm) ja puista see üle riivsaiaga. Sulata margariin ning sega kokku nisujahu ja küpsetuspulber. Vahusta munad ja suhkur. Lisa piim, sulatatud ja jahutatud margariin ning ettevaatlikult segades nisujahu-küpsetuspulbrisegu. Vala tainas vormi ja küpseta ahju allosas poolküpseks (20 minutit). Peenesta mandlid tasasel alusel noaga. Pane katte ained potti ja lase puukahvliga segades keema. Võta kook ahjust ning vala kate poolküpsele koogile. Küpseta kooki veel ahju ülaosas, kui see on ilus kuldpruun. 

Märksõnad

toscakook

KOMMENTAARID

huhg 11.juuli 2013 15:51
Super hea kook! Üks mu lemmikuid!
heilka 21.märts 2011 12:23
tip-top
marko pomerants 20.nov 2009 03:47
:H Zajebiiiiizz
tere 03.apr 2009 19:18
Väga HEA :D
trutsu 14.mai 2007 18:58
tegin emadepäevaks,söödi ja kiideti.minu jaoks oli natuke kuiv see kook
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga