Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Mandli-rabarberikook

Jõulud ja uusaasta

Mandli-rabarberikook

Pirukad
PrindiSoovita sõbrale
Nägus ja hästi säiliv pehme kook, milles on huvitavalt ühendatud rabarberi ja mandli maitse.

üle 60 min

Ahjus küpseb umbes 60 minutit + ettevalmistus.

Retsept
portsjonile
500 g rabarberit
5 muna
3 dl suhkrut
150 dl mandlimassi
4 dl nisujahu
1 dl kristallsuhkrut
75 g võid
Puhasta ja loputa rabarberid. Lõika umbes 1 cm tükkideks. Vahusta munad suhkruga. Sega munavaht riivitud mandlimassi ja jahuga. Pane ahi 175 kraadi peale. Võta lahtikäiva põhjaga vorm, määri seest võiga ja puista riivsaiaga üle. Kalla tainas vormi, silu tasaseks ja vajuta rabarberitükid koogi pinnale. Peale raputa kristallsuhkrut ja õhukesi võilaaste. Küpseta kooki umbes tund aega ja proovi, kas on küps. Valmis kook tõsta restile jahtuma.Hea teada ! Serveeri jahtunult.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes