Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Šokolaadikook

See kook küpseb ahjus 50 minutit ja peab seisma järgmise päevani külmas.

20-40 min

Retsept
portsjonile
170 g tumedat shokolaadi
200 g margariini või võid
2 dl suhkrut
3 muna
2 dl nisujahu
1 dl kartulijahu
1/2 dl kakaopulbrit
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillsuhkrut
NIISUTAMISEKS:
1/2 dl õuna- või apelsinimahla
1/2 dl punshi, kohvilikööri või konjakit
VÕÕP:
1/2 dl kanget kohvi
25 g margariini
1 sl kakaopulbrit
1 tl vanillsuhkrut
2 dl tuhksuhkrut
VORMI:
margariini või võid
riivsaia
Valmistusviis Määri võiga suur rõngasvorm ja puista see üle riivsaiaga. Haki noaga shokolaad. Vahusta pehme margariin ja suhkur. Lisa ükshaaval ning tugevalt kloppides munad. Sega peenestatud shokolaad ja kuivained kokku ning lisa siis ettevaatlikult segades tainale. Vala tainas määritud vormi, küpseta kooki 1806 C juures ahju allosas umbes 50 minutit. ontrolli, kas kook tuleb lahti ja jäta see vormi. Kalla peale niisutusvedelik ning lase koogil järgmise päevani seista külmas. Kuumuta kohv ja sulata selles margariin. Sega hulka kakakopulber, vanillsuhkur ning tuhksuhkur. Vala võõp vormist väljalöödud koogile ja lase õhurikkas kohas kõveneda. Koogi peale võib raputada kaunistusi, kui võõp on veel pehme. Paku shokolaadikooki üsna paksudeks viiludeks lõigatult kohvi juurde.  

Märksõnad

šokolaadikook

KOMMENTAARID

Darling 24.jaan 2009 15:36
1806 C juures ??:O
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga