Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Tosca-kook

Mandlikattega kook.

40-60 min

Retsept
portsjonile
2 muna
1 dl suhkrut
2 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
3/4 dl piima
50 g margariini
KATE:
75 g margariini
1 dl suhkrut
1 sl nisujahu
1-1 1/2 dl mandleid või 2 1/2 dl mandlilaaste
1 sl piima
VORMI:
umbes 50 g margariini
riivsaia
Valmistusviis Pane ahi kuumnenema 180 kraadini. Määri vorm (kõige parem on lahtikäiva põhjaga vorm) ja puista see üle riivsaiaga. Sulata margariin ning sega kokku nisujahu ja küpsetuspulber. Vahusta munad ja suhkur. Lisa piim, sulatatud ja jahutatud margariin ning ettevaatlikult segades nisujahu-küpsetuspulbrisegu. Vala tainas vormi ja küpseta ahju allosas poolküpseks (20 minutit). Peenesta mandlid tasasel alusel noaga. Pane katte ained potti ja lase puukahvliga segades keema. Võta kook ahjust ning vala kate poolküpsele koogile. Küpseta kooki veel ahju ülaosas, kui see on ilus kuldpruun.

Märksõnad

tosca-kook

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga