Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Päikeseline ananassikook

Jõulud ja uusaasta

Päikeseline ananassikook

Parimad kodused toidud
PrindiSoovita sõbrale
Kõige mahlasem on kook alles järmisel päeval.

Ahjus küpseb umbes 50 minutit + ettevalmistus.

Retsept
portsjonile
200 g margariini või võid
2 dl suhkrut
2 suurt muna
4 ananassirõngast
2 dl jämedalt riivitud porgandit
1 dl peenestatud pähkleid
1 sidruni riivitud koor
3 dl nisujahu
1/2 tl ingverit
2 tl küpsetuspulbrit
VORMI:
margariini või võid
riivsaia
Määri üsna suur rõngasvorm ja puista see üle riivsaiaga. Pane ahi kuumenema 175 kraadini. Lõika ananassirõngad hästi väikesteks kuubikuteks ja nõruta vedelikust. Riivi porgandid ning haki pähklid pika noaga. Pese sidrun ja riivi kergelt selle kollane kooreosa. Sega ingver ja küpsetuspulber jahu hulka. Vahusta rasvaine ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa ükshaaval ning kloppimist jätkates munad. Sega kaabitsaga taina hulka ananassikuubikud, riivitud porgandid, peenestatud pähklid, riivitud sidrunikoor ning jahusegu. Vala tainas vormi ja küpseta kooki ahju allosas umbes 50 minutit. Lase koogil hästi ära jahtuda, enne kui selle viiludeks lõikad. Kõige mahlasem on kook alles järgmisel päeval.Serveeri jahtunult.

KOMMENTAARID

Krista08 21.veeb 2010 19:42
Ülejärgmisel päeval kõlbas ka veel süüa :D Väga mõnus kook. Eriti meeldis, kuidas maitsed esile tulid: ananass, ingver, pähklid... nämm!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes