Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Šokolaadi-mandlikook

Serveeri jahutatult.

üle 60 min

Ahjus küpseb 45 minutit + ettevalmistus.

Retsept
portsjonile
200 g külmi keedetud kartuleid
1 dl mandleid
150 g tumedat shokolaadi
100 g võid või margariini
1 1/2 dl suhkrut
4 muna
1 1/2 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
VÕÕP:
25 g margariini
2 sl vett
1 1/2 sl kakaopulbrit
2 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
VORMI:
margariini või võid
riivsaia
Pane ahi kuumenema 180 kraadini.
Määri ümmargune tasasepõhjaline koogivorm ning puista see korralikult üle riivsaiaga.
Koori ja riivi külmad keedetud kartulid jämeda riiviga ning jahvata mandlid.
Sega väikeses kausis jahu hulka küpsetuspulber.
Tükelda šokolaad ja sulata see väikeses kausis veevannis.
Vahusta margariin ja suhkur ning lisa ükshaaval ja hästi kloppides munad.
Pane tainasse kõigepealt shokolaad ja seejärel riivitud kartul, jahvatatud mandlid ning lõpuks jahu, millesse on segatud küpsetuspulber.
Vala tainas vormi ja küpseta kooki ahju allosas umbes 45 minutit.
Kontrolli puutikuga, kas kook on ka keskelt küps.
Sulata potis rasv.
Lisa sellele teised võõba ained ning sega ühtlaseks.
Kata jahtunud kook võõbaga ning raputa peale pruune nonparelle.
Hea teada !
Serveeri jahtunult.
 

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool