Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Šoti viskikook I

Jõulud ja uusaasta

Šoti viskikook I

Toidutare Eesti
PrindiSoovita sõbrale
Lisandiks sobib portvein.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
200 g tumedat šokolaadi
175 g margariini
2.5 dl suhkrut
3 muna
5 dl nisujahu
2 tl vanillsuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl söögisoodat
2 dl kanget kohvi
Niisutamiseks:
1 dl šoti viskit
Sulata šokolaad kuuma veevannis. Vahusta margariin suhkrgua, lisa ükshaaval vahustades munad. Sega jahu, vanillisuhkur, küpsetuspulber ja sooda omavahel. Sega sulašokolaad margariinivahule, seejärel lisa vaheldumisi kuivainesegu ja kohv. Kalla tainas vormi ja küpseta 175º C juures ahjus keskosas umbes 55 minutit. Kummuta veidi jahtunud kook vormist välja. Pese koogivorm, kuivata ja pane kook tagasi vormi. Kalla peale viski ja lase koogil 1-2 päeva külmkapis maitsestuda. Kook püsib mitu päeva mahlane.  

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga