Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Rabarberikook kaerahelvestega

Jõulud ja uusaasta

Rabarberikook kaerahelvestega

Toidutare Eesti
PrindiSoovita sõbrale
Rabarberikook kaerahelveste ja kaneeliga.
Retsept
portsjonile
Põhi:
4 muna
3 dl suhkrut
75 g sulatatud võid
1 sidruni mahla
1 dl vett
4 dl nisujahu
2 tl vanillsuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
7 kuni 8 dl tükeldatud rabarbrit
Kaerakate:
5 dl kiir- kaerahelbeid
150 g võid
1 dl suhkrut
1 sl nisujahu
2 tl jahvatatud kaneeli
Valmistusviis
Vahusta munad suhkruga. Lisa sulavõi, veega lahjendatud sidrunimahl ja omavahel segatud kuivained. Sega tainas ühtlaseks ja vala võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud rõngasvormi. Laota rabarbriviilud tainale ja puista suhkruga üle. Küpseta 25 minutit 175º C juures ahjus. Valmista kate. Sulata või potis, lisa ülejäänud katteained ja sega. Võta kook ahjus välja ja määri kaerakate koogile. Küpseta 200º C juures, ahjus 15-20 minutit. Serveeri jahtunult vanillikastme või -jäätisega.

KOMMENTAARID

Hindaja 09.märts 2012 18:14
tundub maitsev:A
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga