Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Rabarberi-kohupiimakook

Jõulud ja uusaasta

Rabarberi-kohupiimakook

Toidutare Eesti
PrindiSoovita sõbrale
Rabarberikook kohupiima täidisega.
Retsept
portsjonile
Tainas:
16 dl täisteranisujahu või täistera- ja tavalise nisujahu segu
8 dl suhkrut
3 tl küpsetuspulbrit
3 tl söögisoodat
2 sl vanillsuhkrut
500 g margariini või võid
2 muna
4 dl hapupiima
Täidis:
1 l kohupiima
4 dl suhkrut
8 muna
4 tl vanillsuhkrut
5 dl tükeldatud ja vähese suhkruga segatud rabarbrit
Kaunistuseks:
õhukeselt viilutatud rabarbrit
Valmistusviis Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sooda ja vanillsuhkur. Näpi juurde või või margariin. Jaota purusegu kaheks. Lisa ühele purusegule munad ja hapupiim ning sega. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega täidiseained omavahel, laota tainapõhjale. Puista peale ülejäänud purusegust. Küpseta 200º C juures umbes 35 minutit, kuni kook on kaunilt kuldne. Lõika kook tükkideks ja kaunista rabarberiviiludega. Sellest retseptist saab suure ahjuplaadi täie kooki.

KOMMENTAARID

Virve 06.sept 2011 19:40
Wau, kui palju suhkrut! Kuid kogused tunduvad muidu ka suured. Tegu vist plaadikoogiga, kuid siiski...:O
eneli_ 08.nov 2009 13:40
Tegin õuntega. Muidu väga hea, aga natuke liiga magus, kuigi panin niigi taignasse 8 asemel 7dl suhkrut.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga