Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Purukattega rabarberikook

Jõulud ja uusaasta

Purukattega rabarberikook

Toidutare Postimees
PrindiSoovita sõbrale
Muretainakook.
Retsept
portsjonile
800 g muretainast
1.2 kg tükeldatud rabarberit
250 g suhkrut
soovi korral veidi kaneeli
Purukate:
350 g nisujahu
150 g suhkrut
200 g margariini
Valmistusviis Rulli muretainas lahti ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Suru taina servad ühtlaselt vastu koogivormi külgi. Et tainas ei muutuks küpsetamise ajal püdelaks, kata koogi keskkoht küpsetuspaberiga, vala sellele nt kuivatatud herneid ja eelküpseta koogipõhja 10 minutit. Eemalda herned ja paber ning vala eelküpsetatud põhjale rabarberi-suhkrusegu ja kattepuru. Puru valmistamiseks mikserda jahu, suhkur ja pehme margariin. Küpseta kooki veel pool tundi. Serveeri koos jäätise või vahukoorega.

KOMMENTAARID

Ilmatar 31.mai 2008 13:06
Tegin eile seda kooki - väga mõnus! Koguste suhtes improviseerisin, sest rabarbreid oli mul vähe alles, aga lisasin õunu. Ahjus hoidsin küll kauem kui pool tundi ja kuna mul on gaasiahi, siis ei oska täpselt arvata ka, mitme kraadi juures.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga