Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Napoleoni kook kiirtainast

Jõulud ja uusaasta

Napoleoni kook kiirtainast

Toidutare internet
PrindiSoovita sõbrale
Kihiline kook kreemi ja keedisega
Retsept
portsjonile
Taigen:
200g margariini
150-200 g hapukoort
2-2,5 kl jahu
natuke soola
Täidis:
1 kl piima või kohvikoort
200 g võid
0,75 g suhkrut
3 munakollast
klaasitäis haput keedist
Valmistusviis
Margariin, jahu ja hapukoor segatakse taignaks ning pannakse tunniks ajaks külmkappi.
Siis jaotatakse taigen viieks võrdseks osaks, iga osa rullitakse hästi õhukeseks ning küpsetatakse ükshaaval ahjus helekollaseks.
Seejärel valmistatakse kreem.
Selleks hõõrutakse või suhkruga vahule, lisatakse suhkruga lahtiklopitud munakollased.
Kohvikoor või piim aetakse soojaks ning lisatakse lusikashaaval kreemile, samal ajal kreemi edasi vahustades.
Kõige alumisele koogikihile määrime keedist, teistele kreemi.
Servade tasandamisest üle jäänud puru puistame koogi pinnale.
Valmis koogil lasta mõned tunnid jahedas seista, et kreem ja keedis saaksid sisse imbuda.
 
 

KOMMENTAARID

dzen 15.juuli 2007 19:08
ei jää vedel kui keskimsel tulel kreemi keeta ja koguaeg segada.
opossum 19.märts 2006 14:49
kreem on vedel
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes