Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Porgandiquiche seentega

Jõulud ja uusaasta

Porgandiquiche seentega

Eesti
PrindiSoovita sõbrale
Porgandipirukas marineeritud shampinjonidega. Küpsetis kaalukatele. TST 28
Retsept
portsjonile
TAINAS:
200 g jahu
120 g väherasvast margariini
soola
1 munakollane
PIRUKAKATE:
800 g porgandeid
2 muna
160 ml rasvata piima
2 sl hakitud peterselli
riivitud muskaatpähklit
pipart
MARINEERITUD SEENED:
500 g shampinjone
125 ml köögiviljapuljongit 1 tl puljongipulbrist
2 sl balsamäädikat
pisut suhkrut
tshillipulbrit
1 tl Provance´i ürte
Valmistusviis
Sega kokku jahu, margariin, sool ja munakollane ning vormi kätega kiiresti ühtlaseks tainaks.
Aseta 30 minutiks külma.
Lõika porgandid viiludeks ja hauta soolaga maitsestatud vees 5 minutit.
Sega munad piima ja peterselliga ning maitsesta muskaatpähkli, soola ja pipraga.
Jaga muretainas neljaks osaks, rulli laiali ja tõsta nelja väikesesse ahjuvormi.
Aseta peale porgandiseibid ning vala üle muna-piimaseguga.
Küpseta 200-kraadises praeahjus 25-30 minutit.
Lõika seened pooleks, kuumuta pannil puljong ja hauta selles seeni 3 minutit.
Lisa balsamäädikas, suhkur, tshillipulber ja ürdid ning lase seentel 30 minutit segus seista.
Serveeri seeni koos porgandiquiche´ga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga