Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Hakkliha-seenepirukas

Jõulud ja uusaasta

Hakkliha-seenepirukas

Pirukad 1995
PrindiSoovita sõbrale
Muretainapõhjal lahtine pirukas.

tainas peab jahedas seisma 30 minutit, ahjus küpseb ka umbes 30 minutit

Retsept
portsjonile
TAINAS:
200 g jahu
100 g võid või margariini
1/3 tl soola
1 sl hapukoort või külma vett
1 munakollane
KATE:
200 g hakkliha
1 sibul
30-40 g võid
1/4 tl paprikapulbrit
tomatipastat
100 g keedetud seeni
100 g juustu
1 muna
soola
1/3 klaasi piima
hakitud tilli või peterselli
Valmistusviis
Või hakkida jahuga sõmeraks, lisada ülejäänud ained ja tainas valmis sõtkuda.
Lasta tainal pool tundi jahedas seista.
Sibul peeneks hakkida, hautada võis helekollaseks, lisada hakkliha, suruda segu kahvliga ühtlaseks ja kuumutada, kuni kaob liha punane värvus.
Nüüd lisada hakitud seened, kuumutada läbi, segada sisse tomatipasta, maitsestada soola ja paprikaga.
Jahtunud segusse segada jämedal riivil riivitud juust.
Tainas rullida, tõsta lahtikäiva vormi põhja ja tainaservad veidi kõrgemaks suruda.
Kate laotada taina peale, sellele valada soolaga maitsestatud muna-piimasegu.
Küpsetada umbes 30 minutit keskmise kuumusega ahjus.
Lauale anda kuumalt, peale puistata hakitud maitserohelist.
Serveerida kohe pärast valmistamist.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool