Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Rabarberi-plaadikook

Jõulud ja uusaasta

Rabarberi-plaadikook

Sirje Rekkor
PrindiSoovita sõbrale
Pärmitaignapõhjal rabarberi-plaadikook.
Retsept
portsjonile
TAIGEN:
2 dl leiget piima
30 g pärmi
100 g suhkrut
100 g küpsetusmargariini
1 muna
soola
6 dl nisujahu
KATE:
2 dl rabarberit
6 sl suhkrut
1 dl hapukoort
3 muna
2 sl kartulitärklist
4 sl rosinaid
Valmistusviis
Segada pärm leige piimaga vedelaks ja hoida senikaua soojas, kuni pärm hakkab käärima.
Lisada teised ained ja sõtkuda sitke taigen, mis käte küljest lahti lööb.
Lasta taignal 1 tund soojas kohas kerkida.
Kerkinud taigen rullida jahuga üleriputatud laual õhukeseks ja asetada ahjuplaadile.
Taignaservad suruda veidi kõrgemaks.
Katte valmistamiseks segada väikesteks tükkideks lõigatud rabarber ja suhkur hapukoore, lahtiklopitud munakollaste ning kartulijahuga.
Soovi korral lisada pestud ja nõrutatud rosinad.
Viimasena lisada vahustatud munavalged.
Tõsta täidis ahjuplaadile ja küpsetada 200° juures helepruuniks.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga