Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Paprika-selleripirukas

Jõulud ja uusaasta

Paprika-selleripirukas

Pirukad
PrindiSoovita sõbrale
Muretaignast põhjal köögiviljapirukas.

40-60 min

Retsept
portsjonile
TAIGEN:
3 dl nisujahu
150 g võid või margariini
vett
TÄIDIS:
2 sl võid
250 g köögivilju (näiteks 1/2 porrut, 2 paprikat, 1 juurselles või 2 porgandit, 1 sibul)
2 dl maitsestamata jogurtit
1 dl créme fraiche`i (võib asendada ka rammusa hapukoorega)
2 dl rõõska koort
2 muna
1/2 tl soola
1/2 tl tüümiani
1/2 tl basiilikut
musta pipart
Valmistusviis Näpi jahu koos rasvainega muredaks ning lisa nii palju vett, et saad ühtlase ja sitke taigna. Suru taigen pirukavormi põhja ja külgedele ning pane 10 minutiks 225° ahju. Poolita paprikad, puhasta seemnetest ja lõika ribadeks. Koori juurviljad ning riivi need jämeda riiviga. Kuumuta köögivilju pannil rasvaines pidevalt segades, kuni need pehmenevad. Kalla kuumutatud köögiviljad ühtlase kihina vormi poolküpsele taignapõhjale. Sega omavahel maitsestamata jogurt, prantsuse koor, rõõsk koor, maitseained ja munad. Vala segu köögiviljadele ja pane vorm 20-25 minutiks ahju tagasi, kuni täidis hüübib ja kergelt pruunistub.Hea teada ! Serveeri veidi jahtunult.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga