Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Suvikõrvitsapirukas

Jõulud ja uusaasta

Suvikõrvitsapirukas

Pirukad
PrindiSoovita sõbrale
Riivjuustuga kaetud kõrvitsapirukas

40-60 min

Ahjus küpseb umbes 30 minutit + taigna valmistamine.

Retsept
portsjonile
TAIGEN:
4 väikest suvikõrvitsat
1 1/2 hakitud sibulat
1 küüslauguküüs
2 sl hakitud peterselli
1/2-1 dl värsket hakitud või 1 sl kuivatatud punet
1 1/2 dl riivjuustu
1 tl soola
2 1/2 dl nisujahu
4 muna
1 dl õli
määrimiseks margariini
Valmistusviis Lõika suvikõrvits õhukesteks viiludeks, haki sibul ja ürdid. Pane need suurde kaussi ja purusta sinna hulka küüslauguküüs. Puista pinnale riivjuust, sool ja jahu. Sega kõik hästi läbi. Lisa munad ja sega jälle, lisa õli ja sega veel kord. Määri pirukavorm hoolikalt rasvainega ja kalla taigen sinna sisse. Küpseta umbes 30 minutit 200° juures praeahjus. Hea teada! Pirukas maitseb kõige paremini jahtunult. Sobib hästi ka külmutamiseks.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes