Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kirsi-kohupiima plaadikook. Ühest plaaditäiest saab 15-20 lõiku. Koogi võib valmis teha eelmisel päeval, peopäeval katta glasuuriga ja kaunistada värskete kirssidega.

Põhi küpseb ahju umbes 15 minutit, täidisega koos veel umbes 10 minutit.

Retsept
portsjonile
200 g margariini või võid
8 muna
7 dl suhkrut
7-8 dl nisujahu
1 sl vanillisuhkrut
3 tl küpsetuspulbrit
60 värsket kirssi (pooled koogi sisse, pooled peale kaunistuseks)
TÄIDIS:
2 muna
4 dl kohupiima
2 sl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 tl sidrunimahla
GLASUUR:
4 dl kirsi- või viinamarjamahla
2 dl tarretissuhkrut
Valmistusviis Sulata rasvaine ja lase jahtuda. Vahusta munad koos suhkru ja vanillisuhkruga. Sega jahu küpsetuspulbriga ning seejärel ettevaatlikult ka munavahuga. Sega hulka ka rasvaine. Kalla taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Loputa kirsid puhtaks, lõika pooleks ja eemalda kivid. Pane kirsid enamvähem ühtlaste vahedega taignasse, arvestusega, et igale lõigatavale koogitükile jääb paar marja. Küpseta koogipõhja alumisel ahjuvõrel 175° juures 15 minutit. Tee täidis: sega kokku kohupiim, munad, suhkur, vanillsuhkur ja sidrunimahl. Määri kohupiimasegu lapitsa abil ühetasaselt koogipõhjale ja jätka küpsetamist umbes 10 minutit või kuni kohupiimasegu on hüübinud. Kata kook kilega ja pane kuni peopäevani seisma. Peopäeval valmista glasuur. Aja mahl kuumaks ja sega tarretissuhkruga. Kui mahl keema hakkab, siis tõsta pott tulelt. Lase 3-5 minutit jahtuda ning määri lusikaga koogile, algul õhukese kihina, pärast paksemalt. Lõika plaadikook tükkideks ja kaunista veel värskete kirssidega. 

Märksõnad

kirsikook

KOMMENTAARID

L. 30.juuli 2010 18:37
kohupiima võiks tõesti rohkem panna.
Iren 05.sept 2009 10:46
Mina paneks suhkrut koogi sisse 4-3 dl mitte rohkem. Aga kohupiima võiks olla vähemalt 6 dl. Glasuurina kasutasin Extrömi vanillekastet. Samuti sobiks jäätis. Väga maitsev kook tuli. :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga