Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Jõulusaiad

maitsvad koogikesed jõululauale, mille valmistamist alusta juba 1 päev varem. kokku u 20 saiakest.
Retsept
portsjonile
250 g võid
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
ca 100 g kohupiima
1 dl hapukoort
täidis:
ploomikeedist, õunakeedist vms
määrimiseks:
kanamuna
Valmistusviis Näpi või ja jahu (mille hulka on segatud küpsetuspulber) teraliseks. Sega hulka kohupiim ka hapukoor. Pane taigen külmkappi ja seal ta võiks olla järgmise päevani. rulli taigen suureks 1/2 cm paksuseks plaadiks. Keera servad keskele ja siis veel pooleks. Pane 20-30 min külmkappi. Rulli ja keera veel 3-4 korda kokku. Pärast viimast rullimist (taigna paksus u 1/2 cm)lõika terava noaga nelinurksed tükid. Tõsta lusikaga ploomikeedist keskele ja keera tähekujuliseks. Lase saiakestel enne küpsetamist jahedas seista. Määri munaga ja küpseta 225ºC juures ilusaks kuldkollaseks  u 10 min.

Märksõnad

estajõulusaiad

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes