Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Beseekattega viinamarjakook

Jõulud ja uusaasta

Beseekattega viinamarjakook

kati erakogu
PrindiSoovita sõbrale
Viinamarjakook mandlitega.

üle 60 min

TAIGEN:200 g jahu1 tl küpsetuspulbrit1 munakollane3 sl hapukoort50 g suhkrutveidi soola100 g võid või margariini.TÄIDIS:1 kg viinamarju.KATE:4 munavalgetveidi sidruni mahla või sidrunihapet200 g tuhksuhkrut150 g hakitud mandleid.Valmistusõpetus: Jahu segada küpsetuspulbriga, sõeluda taignalauale, keskele valjutada süvend, millesse pannakse munakollane, hapukoor, sool ning need siis seal jahuga segada. Nüüd riivida peale külmas hoitud või (margariin) ning taigen siledaks sõtkuda. 2/3 taignast rullida lahti käiva vormipõhja, ülejäänud taignast vormida taignale 2-3 cm kõrgune serv. Taignapõhi torkida kahvliga läbi ja küpsetada keskmise kuumusega ahjus umbes 15 minutit. Jahutada. Viinamarjad pesta, nõrutada ja valada taignapõhjale. Munavalge lüüa sidrunimahlaga kõvaks vahuks, järk-järgult lisada tuhksuhkur. Peeneks hakitud mandlid segada munavalgevahu hulka ja valada viinamarjade peale. Siluda. Kooki küpsetada hästi nõrgas ahjus umbes tund aega. Bezee peaks jääma helekollaseks.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga