Uudiskiri Instagram Facebook
 
Pärmitainast küpsetis.

üle 60 min

Taigen:1 1/2 klaasi piima30-50 g pärmi1 muna75-100 g suhkrut1/2 tl soola1 tl peenestatud kardemoni või 1/2 sidruni riivitud koor75-100 g võid või margariini400-450 g jahuSõmer kate:100 g jahu3 spl suhkrut50-60 g võid2 spl hakitud pähkleid või mandleid1 tl kaneelimäärimiseks munaVõikreem munakollastega:200 g võid75 g tuhksuhkrut2 munakollast1 spl rummi või konjakitessentse Valmistusõpetus: Pärm vedeldatakse leiges piimas või hõõrutakse enne piimaga segamist 1 tl suhkruga vedelaks, lisatakse umbes pool jahukogusest ja lastakse kerkida. Pehme või ja muna vahustatakse suhkruga, lisatakse maitseained. Või-munavaht segatakse eeltaignasse, lisatakse sool, ülejäänud jahu ja klopitakse puulusikaga, kuni tekivad õhumullikesed ja taigen hakkab kausi küljest lahti lööma. Taigen pannakse võitud plaadile, aetakse märja käega ühtlaselt laiali ja lastakse kerkida. Vahepeal valmistatakse sõmer kate. Katteained hakitakse taignalaual segamini ja hõõrutakse käte vahel tombuliseks puruks. Kerkinud taigen määritakse muna või munavalgega, puistatakse üle sõmera kattega ja küpsetatakse keskmise kuumusega ahjus helepruuniks. Pärast küpsetamist libistatakse sai plaadilt taignalauale ja kaetakse rätikuga. Jahtunud plaadisai lõigatakse pika terava noaga kaheks kihiks. Alumisele kihile määritakse piima- või võikreemi, kaetakse pealmise poolega ja lõigatakse neljakandilisteks tükkideks Või vahustatakse, sõelutakse juurde tuhksuhkur vaheldumisi munakollastega ja tilgutatakse edasi vahustades kreemisse rummi või konjakit. Kreem maitsestatakse

Märksõnad

teekooklory

KOMMENTAARID

Sonera 14.juuni 2008 20:13
Kreemi sisse minevatest munakollastest jäävad järele valged. See sobib ilusti koogi määrimiseks. Võibolla igaüks ei tule lihtsalt ise selle peale :)
Sonera 14.juuni 2008 13:38
Teen just seda teekooki ikka aeg/ajalt. Vanad head ajad ;)
Sonera 12.apr 2005 10:46
väga hea võikreemi saab ka ilma munakollasteta, kes ei taha et toores muna oleks sees. võikogusest pooled sukrut ja suhkrust pooled vett. Siis ntx 100g võid; 50g suhkrut; 25g vett
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga