Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Šveitsi juustukook

Jõulud ja uusaasta

Šveitsi juustukook

Soome
PrindiSoovita sõbrale
Juustukook on pidupäeva küpsetis, see tehakse valmis aegsasti enne serveerimist, maitsestatakse hoolikalt ja pannakse jahedasse seisma. Juurde valmistatakse marja- või puuviljakaste. Hästi maitseb juustukoogi kõrvale ka vahukoor.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
3.5 dl grahamküpsised
1 dl sulavõi
1 sl suhkur
400 g *toorjuust
3.5 dl maitsestamata jogurt
2 tk kanamuna
1.5 dl vedel mesi
2 tilka mõrumandli õli
marjad või puuviljad
tuhksuhkur
Purusta küpsised kilekotis. Sega küpsisepuru sulavõi ja suhkruga. Suru purutaigen koogivormi põhjale ja külgedele ning pane vorm 10 minutiks 175°C kuumusesse ahju. Võta välja ja lase koogipõhi enne täidise lisamist jahtuda. Sega juust mikseriga pehmeks ning sega jogurti, munade, mee ja mandliõliga. Kalla täidis vormi pirukapõhjale ning küpseta 40-50 minutit. Täidis muutub tahkeks alles jahtudes. Lase koogil vormis jahtuda ja pane see siis vähemalt 4-5 tunniks külmkappi. Vahetult enne serveerimist kaunista kook puuviljalõikude ja tuhksuhkruga.

Märksõnad

juustukook

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes