Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Õuna-juustukook

Jõulud ja uusaasta

Õuna-juustukook

Soome
PrindiSoovita sõbrale
Õuna-juustukook tahab paar päeva jahedas seista, siis muutub ta maitsvamaks. Pikemaks säilitamiseks võib kooki ka külmutada.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
2 dl õli
3 dl suhkur
4 dl riivitud õunad
2 tk kanamuna
3 dl nisujahu
1 tl sooda
1 tl küpsetuspulber
näputäis soola
2 dl (pähklipuru)
1 tk sidruni mahl ja riivitud koor
2 tl Kaneel (jahvatatud)
200 g *maitsestamata sulatatud juust
100 g või
0.5 tk sidruni riivitud koor
0.5 tl vanillsuhkur
50 g tuhksuhkur
Sega õli suhkruga ja vispelda tugevasti, kuni segu muutub valgeks. Sega hulka riivitud õunad ja munad. Kuivained sega omavahel ja lisa siis taignasse koos maitseainetega. Võta avatava põhjaga koogivorm, mille läbimõõt on 24 cm. Määri korralikult ja kalla taigen sisse. Küpseta koogipõhja 50 minutit 175°C juures ahjus ja seejärel jahuta. Pinnakatteks sega juust, või, maitseained ja suhkur. Sega hästi, kuni segu muutub kohevaks. Määri ühtlase kihina koogipõhjale. Õuna-juustukook tahab paar päeva jahedas seista, siis muutub ta maitsvamaks. Pikemaks säilitamiseks võib kooki ka külmutada.

Märksõnad

õuna-juustukook

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga