Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Mandli-ploomikook

Jõulud ja uusaasta

Mandli-ploomikook

Pirukad.
PrindiSoovita sõbrale
Mandli-ploomikook liivataignapõhjal.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
100 g margariin
3 dl nisujahu
0.75 dl suhkur
1 tl küpsetuspulber
0.75 dl rõõsk koor 35% või 10%-line
100 g martsipan
1 kg värsked ploomid
suhkur
SERVEERIMISEKS
3 dl vahukoor
150 g toorjuust
vanillsuhkur
1 spl suhkur
Sega pehme või hulka omavahel segatud nisujahu, suhkur ja küpsetuspulber. Lisa koor ja sega veel ainult nii palju, kui ainete segunemiseks vaja. Pane taigen natukeseks ajaks külmkappi hanguma. (Võib kasutada ka valmis liivatainast). Lõika ploomid pooleks ja eemalda kivid. Tee ploomipoolikutesse sisselõiked, nii et need ühest otsast koos püsivad. Võta külmkapist tainas ning suru see koogivormi (läbimõõduga 26 cm) põhjale ja külgedele. Lõika martsipan viiludeks ja laota vormi koogipõhjale. Martsipanile peale paiguta lõigatud ploomipoolikud nõnda, et ploomiread moodustavad rattakodarad. Lõpuks puista peale suhkrut. Küpset 30-40 minutit 200°C juures praeahjus.
Serveerimisel paku juurde vahukoore ja vanillsuhkruga maitsestatud toorjuustu.

Märksõnad

mandli-ploomikook

KOMMENTAARID

tudike 06.okt 2008 14:19
Väga magus. Hapud ploomid peaks olema, siis oleks mõnusalt tasakaalus. Kunagi tegin sarnast kooki kiividega, ka oli väga hea.
Riina 10.sept 2008 08:29
Retsept proovitud ja tulemus väga maitsev. Taignasse panin küll ka veidi soola ja mandlimassi asendasin martsipaniga (mandlimartsipan). Mandlimassi ma lihtsalt poest ei leidnud.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool