Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Lambafilee lehttainas

Jõulud ja uusaasta

Lambafilee lehttainas

Suur kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Šampinjoni-hanemaksatäidisega praetud lambafileed lehttainas. Antud kogustest saab 8 täidetud fileed tainas.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
800 g lambafilee
480 g külmutatud lehttainas
2 tk šalottsibul
250 g Šampinjonid
3 sl või
2 sl Madeira vein
1 sl vahukoor
2 sl hakitud petersell
sool
värskelt jahvatatud must pipar
2 tk munakollane
50 g hanmaksapasteet
1 tk kanamuna
Loputa lambafileed külma vee all, tupsuta kuivaks ja lõika 8 viiluks. Sulata tainas toatemperatuuril. Koori ja haki šalottsibulad. Puhasta, pese ja haki šampinjonid. Hauta pannil 1 sl võis šalottsibulad klaasjaks, lisa seened ja hauta kuni vedeliku aurustumiseni. Vala peale madeira ja vahukoor ning keeda kaste kokku. Maitsesta soola, värskelt jahvatatud musta pipra ja peterselliga ning lase jahtuda. Sega sisse munakollased ja hanemaksapasteet. Maitsesta lambafileed soola ja pipraga ning pruunista ülejäänud võis. Rulli lehttainaplaadid nii suurteks ristkülikukujulisteks tükkideks, et fileed saaks sinna sisse keerata. Aseta fileed tainatükkidele, määri peale seenemass. Lõika tainaservad sirgeks, määri veega, keera ümber liha ja suru servad korralikult kokku. Torka tainas kahvliga mitmest kohast läbi, määri pealt munaga. Aseta lehttainas lambafileed külma veega loputatud ahjuplaadile ja küpseta eelsoojendatud ahjus 200°C (gaasipliidil 3.-4.jaotus) juures umbes 20 minutit.

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga