Uudiskiri Instagram Facebook
 
Sealiha õunte ja sibulaga
Retsept
portsjonile
4 tk paksu viilu välisfileed või kondiga karbonaadi
sool
must pipar
3 sl toiduõli
3 tk Sibul
1 kg kõva viljalihaga hapukad õunad
2 dl tume õlu
1 sl Tšillikaste
1 sl fariinsuhkur
Vürts
Määri liha õliga ja lase 30 minutit töölaual seista. Prae kuumas õlis keskmisel kuumusel mõlemilt poolt 2 minutit ja tõsta ahjuvormi, mis lihatükid parajasti ühe kihina ära mahutab. Maitsesta soola ja pipraga. Lõika sibulad ja õunad sektoriteks ja kuumuta neid pannile jäänud õlis madalal kuumusel, vahetevahel segades 10 minutit; vajadusel lisa veidi õli. Kalla valitud vedelik pannile, lisa maitsekaste, pruun suhkur ja näputäis vürtsi või lõhnapipart; lase 5 minutit ägedalt keeda. Kalla panni sisu liha peale, kata vorm fooliumiga ning lase 175° juures 40 minutit küpseda. Hea teada !2 dl tumedat õlut võib asendada 2 dl õunamahla + pool lihaleemekuubikuga

KOMMENTAARID

SegesKapriis 02.märts 2011 12:13
Siiani üks parimaid retsepte toidutares (olen küll alles algaja kokkaja). Õluna kasutasin Guinnessit, mis sobis ideaalselt.
Atsinna 09.märts 2009 20:04
Sobib ka muul ajal kui jõululauale. Huvitava maitsega kaste. Õlle asemel kasutasin õunamahla.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes